Wi-Fi Finder

Wi-Fi Finder 2.9.2

Vind alle wifi-punten in jouw buurt

VOOR

  • Database offline beschikbaar

TEGEN

  • Langzame live-modus
  • Geen signaalzoeker
  • Geen intuïtief menu

Niet bijzonder
5

Wi-Fi Finder doet precies wat de naam suggereert. De gratis applicatie speurt naar draadloze netwerken in jouw omgeving en toont de resultaten op een kaart. De software maakt gebruik van een database, waar je als particulier of bedrijf desgewenst deel van uitmaakt. Wi-Fi Finder werkt ook offline en haalt dan de informatie uit een lijst. Deze dien je wel van tevoren op te halen via internet.

Om Wi-Fi Finder voor de eerste keer te gebruiken dien je online te zijn. Dat klinkt wat paradoxaal, omdat de software immers beweert voor jou een draadloze internetverbinding te vinden. Wi-Fi Finder heeft de verbinding nodig om een database met wifi-punten aan te maken. Deze database download je in zijn geheel (binnen het programma), waarna je ook offline de hotspots bekijkt. De offline functionaliteit is echter vrij beperkt en bestaat uit niets meer dan een lijst met hotspots in steden.

Het scherm binnen Wi-Fi Finder bestaat in de online-modus uit 3 knoppen. Hier zoek je naar hotspots in de buurt, zoek je openbare wifi-punten en download/update je de database. Terugkeren naar het hoofdscherm is vanuit deze drie opties niet mogelijk. Dit is echter niet de grootste manco van de software. Zonder verbinding een 'live' hotspot vinden is niet mogelijk. Je hebt zelfs een behoorlijk rappe verbinding nodig om hotspots te zien op een kaart.

Wi-Fi Finder is niet bijster functioneel, omdat een internetverbinding eigenlijk onontbeerlijk is. Daarnaast is de menu-structuur onhandig en de 'live' kaartweergave tergend langzaam. Een Wi-Fi Finder die slechts matig functioneert bij een supersnelle verbinding kan wat ons betreft de digitale prullenbak in. Wij hopen op updates inzake de menustructuur en misschien een daadwerkelijke signaalzoeker zoals eWifi biedt?

Meeste downloads Sociaal & Communicatie voor Iphone

Meer
Wi-Fi Finder

Download

Wi-Fi Finder 2.9.2

Beoordelingen about Wi-Fi Finder